Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

Sveti delavcev

Na Sindikalni akademiji ZSSS smo pripravili izobraževanje z naslovom Sveti delavcev, ki ga bo izvedel izvršni sekretar ZSSS za sistemska vprašanja in socialni dialog Andrej Zorko.

V marsikaterem podjetju je poleg sindikata aktiven tudi svet delavcev, ponekod je aktiven zgolj sindikat ali zgolj svet delavcev, v nekaterih podjetjih pa delavke in delavci nimajo nobenega zastopnika. Toda kakšna je pravzaprav vloga sveta delavcev? Kakšna je razlika med sindikatom in svetom delavcev? Ali sindikat in svet delavcev sodelujeta? Na izobraževanju bodo predstavljeni tako pravni temelji delavske participacije kot tudi  pristojnosti, vsebina dela in načini dela sveta delavcev in sindikata. Na kratko pa se bomo dotaknili tudi Evropskih svetov delavcev.

Izobraževanje bo potekalo 5. oktobra 2023 ob 10. uri v Domu sindikatov v Ljubljani (v veliki sejni sobi v 6. nadstropju).

Prijave na izobraževanje Sveti delavcev so mogoče do 28. septembra 2023 prek spletnega obrazca ali prek elektronskega naslova izobrazevanje@sindikat-zsss.si.

Za članice in člane sindikatov dejavnosti znotraj ZSSS je udeležba brezplačna.

Vljudno vabljeni!

Foto Benjamin Child/Unsplash