Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

Čas je za zelene kompetence! In za usposabljanje v živo!

Evropski sindikalni inštitut (ETUI) v sodelovanju z ZSSS in španskim UGT vabi na prav posebno usposabljanje z naslovom Zelene kompetence za sindikaliste, ki bo potekalo od 16. do 18. marca 2022 v Madridu (prihod 15. marca, odhod 19. marca).

Živimo v izrednih podnebnih razmerah, kar ima posledice tudi za delavke in delavce, zlasti v energetiki, prometu in kmetijstvu. Kaj lahko sindikati storimo za vzpostavitev trajnostnih delovnih mest za naše članstvo?

Razvili smo usposabljanje, ki temelji na izvirnem pristopu, pri katerem sindikalisti svoje znanje in izkušnje pridobivamo in uporabimo na konkretnih primerih, v resničnih položajih in študijah primerov.

Cilji usposabljanja so:

  • predstaviti pristop okvira zelenih kompetenc,
  • uporaba pristopa okvira zelenih kompetenc pri študijah primerov iz resničnega življenja,
  • implementacija tega okvira v delo sindikatov in delovno okolje.

Na voljo bo tolmačenje v slovenski jezik.

K prijavi ste vabljeni predvsem predstavniki delavk in delavcev, ki ste vpeti v področje varnosti in zdravja pri delu ali okoljsko politiko, in predstavniki sindikatov – predstavniki mladih, odgovorni za področje okolja, podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja.

Na usposabljanje se lahko prijavi 18 udeleženk in udeležencev. Končno potrditev udeležencev bosta opravila ETUI in ekipa izvajalcev usposabljanja, pri čemer bodo imeli prednost člani in članice ZSSS ter UGT.

Usposabljanje je brezplačno, stroške bivanja in prevoza krije oziroma povrne ETUI, prijavijo pa se lahko samo člani sindikatov znotraj ZSSS.

Prijave, prijavite se lahko prek spodnjega gumba, zbiramo do 28. februarja 2022. Za več informacij pa pišite na elektronski naslov: izobrazevanje@sindikat-zsss.si.