Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

Kolektivna pogajanja za pravičnejše gospodarstvo – Sindikalna akademija se odpravlja v Bruselj

Hladno vreme v novembru je prav primeren čas, da poglobimo znanja na različnih področjih. Zato vas tokrat vabimo na prav posebno usposabljanje – dvodnevno, mednarodno izobraževanje s tolmačenjem v slovenščino in možnostjo udeležbe v živo (v Bruslju) ali prek spleta (Zoom) je zgolj začetek niza usposabljanj v naslednjih dveh letih, ki bodo osredotočena na temo kolektivnih pogajanj in bodo zajemala različne vidike, kot so: ureditev delovnega časa, varnost in zdravje pri delu, prenova sindikatov, vseživljenjsko učenje in enakost spolov.

Oddelek za izobraževanje Evropskega sindikalnega inštituta (ETUI) bo v sodelovanju z Evropsko konfederacijo sindikatov, belgijskim FGTB in ZSSS organiziral vrsto usposabljanj z naslovom Kolektivna pogajanja za pravičnejše gospodarstvo.

Prvo izobraževanje bo potekalo 29. in 30. novembra 2021 (od 9:30 do 17:00) v Bruslju (prihod v belgijsko prestolnico v nedeljo, 28. novembra).

Na izobraževanju bomo:

  • izmenjali izkušnje različnih sindikatov s kolektivnimi pogajanji v času pandemije novega koronavirusa;
  • primerjali prakse določanja plač (vključno z minimalno plačo) v Evropi;
  • oblikovali sindikalne strategije na nacionalni, sektorski in evropski ravni za krepitev kolektivnih pogajanj.

Brezplačno usposabljanje bo potekalo v slovenščini, angleščini in francoščini in je namenjeno predstavnikom sindikatov, odgovornim za kolektivna pogajanja na nacionalni, sektorski in podjetniški ravni.

Potne stroške, stroške nastanitve in prehrane krije ETUI.

Rok za prijavo je 8. november do 12. ure. Prijavite se lahko na tej povezavi ali prek elektronske pošte: izobrazevanje@sindikat-zsss.si

Za več informacij lahko tudi pokličete na: 064/250 850 (Laura Weber, Sindikalna akademija)

Vljudno vabljeni!