Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

Napovedujemo: Sindikalna akademija ZSSS decembra z novimi izobraževanji in aktivnostmi

Napovedujemo decembrska izobraževanja Sindikalne akademije ZSSS in objavljamo aktualne informacije o tem, kaj vse pripravljamo za vas v zadnjem mesecu letošnjega leta, pa tudi, katerega webinarja se lahko udeležite že konec novembra in glede česa nas zanima vaše mnenje.

Po vrsti:

Standardizacija – pomembna je tudi za sindikate

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega spletnega webinarja, ki bo potekal v torek, 30. novembra 2021 od 9.30 do 12.30. Webinar organizirata ZSSS in Evropska konfederacija sindikatov (ETUC) v sodelovanju z Društvom varnostnih inženirjev Ljubljana (DVILJ). Slovenski in evropski strokovnjaki nam bodo pojasnili, kako lahko delavci in njihovi predstavniki uporabijo tehnične standarde za učinkovito varovanje poklicnega zdravja.
Program webinarja si lahko ogledate TUKAJ in se prijavite prek spletnega obrazca. Vabljeni!

Z vašo pomočjo do izobraževanj po meri članstva

Na Sindikalni akademiji ZSSS smo pripravili kratko anketo, zato vas prosimo, da si vzamete malo časa in odgovorite na nekaj vprašanj. Na tak način bomo prihodnja izobraževanja lažje prilagodili vašim potrebam in željam. Odgovore zbiramo do 30. novembra 2021, in sicer TUKAJ.

Decembra pa smo za vas pripravili kar nekaj zanimivosti:

Digitalno potrdilo in elektronski podpis

2. decembra 2021 od 12.00 do 15.00 nadaljujemo z drugim delom seminarja, na katerem se bomo naučili, kako poteka prevzem in namestitev certifikata. S predavateljem Simonom Dražičem bomo preizkusili tudi delovanje certifikata pri različnih storitvah.

Prijavite se lahko do 1. 12. 2021 prek spletnega obrazca. Vabljeni!

Zaradi razmer bo seminar potekal prek aplikacije ZOOM (in ne v hibridni obliki, kot je bilo načrtovano).

E-izobraževanje Plačilo za delo

7. decembra 2021 od 10.00 do 12.30 bo potekalo uvodno srečanje osemdnevnega e-izobraževanja z mentorico Ireno Vidic, na katerem boste spoznali, kaj je plačilo za delo oziroma plača v širšem pomenu besede, kako je sestavljena, kaj mora vsebovati plačilna lista, kakšna je razlika med bruto in neto plačo, kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki in davki. Tako boste lažje preverili, ali dobite vse, kar vam pripada. Izobraževanje je bolj usmerjeno na plačni sistem v zasebnem sektorju, k prijavi pa ste vabljeni tudi člani in članice iz javnega sektorja.

Uvodnemu srečanju sledi tudi delo v e-učilnici, pri katerem boste imeli podporo mentorice, hkrati pa vam tak način usposabljanja nudi tudi fleksibilnost pri razporejanju časa.

Prijavite se lahko prek spletnega obrazca do 5. 12. 2021.

Napovedujemo

10. decembra je svetovni dan človekovih pravic. Tudi letos za vas na Sindikalni akademiji ZSSS pripravljamo zanimive webinarje, ki bodo potekali med 8. in 10. decembrom, in sicer bodo letos posvečeni platformnemu delu.

Več informacij sledi v kratkem!