Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

“Plačilo za delo” – Kmalu novo izobraževanje za člane in članice ZSSS iz dolenjske in zasavske regije

V okviru projekta Za krepitev socialnega dialoga napovedujemo še zadnje (!) e-izobraževanje za člane in članice ZSSS.

Na podlagi potreb našega članstva smo razvili štiri programe izobraževanja, in sicer na naslednjih vsebinskih področjih: trg dela, ekonomsko področje, varnost in zdravje pri delu ter osnove digitalizacije. E-izobraževanja so za člane in članice brezplačna, izvajajo pa jih strokovni sodelavci na projektu z omenjenih področij. Do konca junija 2021 bomo izvedli dvajset e-izobraževanj, vsako v petih ponovitvah.

Člane in članice iz dolenjske in zasavske regije vabimo na e-izobraževanje »Plačilo za delo« izvajalke Irene Vidic, ki bo potekalo od 25. maja do 2. junija 2021. Prosimo vas, da novico o e-izobraževanju delite med svojim članstvom.

Kaj je e-izobraževanje?

E-izobraževanje je udeležencem prijazna oblika izobraževanja, saj vse aktivnosti, povezane z izobraževanjem, udeleženec oziroma udeleženka opravi prek računalnika, ko mu to čas dopušča. Potekalo bo v sklopu e-učilnice ZSSS, na spletnem portalu za pridobivanje novih znanj in veščin na vsakem koraku – doma, v službi, na poti, v tujini. Za dostop potrebujete zgolj internetno povezavo, uporabniško ime in geslo, ki ju dobi ob prijavi na e-izobraževanje.

Izobraževanje je sestavljeno iz uvodnega srečanja, ki bo v torek, 25. maja, prek video povezave, temu pa sledi samostojno osemdnevno e-izobraževanje, in sicer med 26. majem in 2. junijem.

S prijavljenimi udeleženci in udeleženkami bomo pred izvedbo uvodnega srečanja (termin bomo uskladili z udeleženci) testirali delovanje video povezave. Na uvodnem štiriurnem srečanju se bomo seznanili z uporabo e-učilnice in potekom e-izobraževanja, preostali del pa namenili kratkemu predavanju izvajalke Irene Vidic. E-izobraževanje poteka ob stalni administrativno tehnični podpori in podpori izvajalke. Je interaktivno, kar pomeni, da udeleženci ne bodo le prebirali vsebine, ampak pridobljeno znanje preverjali s kratkimi učnimi testi za utrjevanje in z oddajanjem nalog ob pomoči mentorice.

S pomočjo e-izobraževanja boste spoznali, kaj je plačilo za delo oziroma plača v širšem pomenu besede, katere so njene sestavine, kaj mora vsebovati plačilna lista, kakšna je razlika med bruto in neto plačo, kako so od prihodkov od dela obračunani prispevki in davki. Tako boste lažje preverili ali dobite vse, kar vam pripada. Izobraževanje je bolj usmerjeno na plačni sistem v zasebnem sektorju, k prijavi pa so vabljeni tudi člani in članice iz javnega sektorja.

Na izobraževanje se lahko do srede, 19. maja, prijavite prek spletnega obrazca, dostopnega TUKAJ.