Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

ZSSS čestita ob 8. marcu, dnevu borbenih žensk

8. marec, mednarodni dan žensk, je praznik borbenih žensk. Takih, ki so tako nekoč kot to počnejo tudi danes, trle družbene okove, se borile za boljši jutri, protestirale, zahtevale, se angažirale za pravice delavk, za volilno pravico žensk, za delavske in socialne pravice ter pravice otrok, za pravico do sodelovanja v procesih odločanja in za mir …

Mednarodni dan žensk je zato tudi praznik solidarnosti, družbenega angažmaja in upov ter truda za boljši svet. Truda za politične, ekonomske, socialne pravice ter enakopravnost žensk.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije tako ob 8. marcu čestita vsem ženskam, delavkam, borkam, ki vsak dan spreminjajo družbo na bolje. V teh težkih časih, ko je izbruh novega koronavirusa najmočneje prizadel prav ženske, saj morajo svoje plačano delo pogosto kombinirati še s skrbstvenim delom, z varstvom otrok, s pomočjo pri šolanju od doma ipd., pa kličemo – in obljubljamo svoj delež – tudi k boju za novo, pravičnejšo normalnost, dejansko enakost ter enakopravnost žensk, za dostojanstvo, socialno pravičnost in mir.