Še niste naš član? Registrirajte se, vpišite vašo člansko številko in koristite ugodnosti za člane ZSSS!

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije vabi na DNEVE ODPRTIH VRAT!

Vam ni vseeno, kaj se dogaja na področju delavskih pravic? Potrebujete strokovni nasvet ali si želite zastaviti vprašanja s področja delovnega razmerja, za katera še niste našli pravega sogovornika? Še niste član/ica sindikata? Ali vas zanima, kdo so ljudje, ki zastopajo interese članstva, oblikujejo stališča in se borijo za pravice nas vseh? Pridite na dneve odprtih vrat in se pozanimajte o prednostih članstva in o načinu našega delovanja!

Vabimo vas, da pobliže spoznate naše delo, in veseli bomo vaših vprašanj tako s področja članstva v sindikatu kot s področja delovnih razmerij in socialne varnosti (vprašanja o pogodbi o zaposlitvi, dopustu, bolniški, pokojnini ali socialni pomoči); lahko se na nas obrnete za pregled pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste, odločbe ZPIZ, ZRSZ ali CSD.

Tudi letos odpiramo naša vrata

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) tudi letos odpira vrata vseh svojih sindikalnih pisarn. V trinajstih slovenskih mestih bodo naše strokovne službe na razpolago vsem, članom in nečlanom, ki potrebujejo rešitve za težave, ki jih tarejo. Odgovarjali bomo tudi na vsa vprašanja v zvezi z delom ZSSS, naših sindikatov dejavnosti in strokovnih služb.

Vrata vseh pisarn ZSSS smo poskusno prvič odprli lansko leto, v sklopu kampanje #mojsindikat, s katero želimo sindikate približati predvsem tistim, ki še niso naši člani in članice ter morebiti našega dela ne poznajo dovolj dobro. Na nas je obrnilo prek 250 posameznic in posameznikov, kar dokazuje, da so vprašanja s področja delovnih razmerij in socialne varnosti (vprašanja o pogodbi o zaposlitvi, dopustu, bolniški, pokojnini ali socialni pomoči) še kako aktualna. Veliko vprašanj smo lani dobili tudi na temo pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste, in različnih odločb, ki jih članom in članicam sicer dnevno pregledujemo. Letos pričakujemo podoben obisk in podobna vprašanja.

Za vsa vaša vprašanja vam bomo letos na voljo v sredo, 17. aprila, in v četrtek, 18. aprila 2019, od 9. do 17. ure, in sicer v mnogih pisarnah po vsej Sloveniji:

CELJE

Gledališka 2, 3000 Celje (v centru Celja, pri tržnici)

KOPER

Tominčeva ulica 7, 6000 Koper (blizu Prešernovega trga)

KRANJ

Poštna ulica 4, 4000 Kranj (v stavbi Pošte v Kranju, nasproti Slaščičarne Evropa)

KRŠKO

Cesta krških žrtev 30, 8270 Krško (zraven dvorane v parku)

LJUBLJANA

Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana (Dom sindikatov, nasproti sodišča)

MARIBOR

Neratova ulica 4, 2000 Maribor (Tomšičev drevored)

MURSKA SOBOTA

Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota (vhod II z dvorišča Mestne občine MS, I. nadstropje levo)

NOVA GORICA

Kidričeva ulica 9, 5000 Nova Gorica (med Perlo in Banko)

NOVO MESTO

Cvelbarjeva 3, 8000 Novo mesto (na Bregu)

POSTOJNA

Kolodvorska 5b, 6230 Postojna (blizu hotela Šport)

PTUJ

Čučkova ulica 1, 2250 Ptuj (pri podhodu, bivši prehod čez železniško progo)

SLOVENJ GRADEC

Meškova 2, 2380 Slovenj Gradec (vogal nasproti cerkve, nad kitajsko trgovino)

TRBOVLJE

Ulica 1. junija 19, 1420 Trbovlje (nad knjižnico)

Se vidimo 17. in 18. aprila 2019 med 9. in 17. uro!

P. S.: Ob prihajajočem prazniku dela pripravljamo tudi več prvomajskih prireditev, in sicer po vsej državi. Kje vse bomo prisotni, lahko preverite tukaj.

Izjave

Sara Kosirnik, koordinatorka Info pisarne ZSSS: »Na podlagi izkušenj iz lanskega leta ugotavljamo, da ljudje iščejo nasvete, ki jih sindikati dnevno ponujamo našim članicam in članom. Zato želimo letos dneve odprtih vrat in sindikate pripeljati še bližje ljudem. Poleg trinajstih sindikalnih pisarn po celi Sloveniji, kjer bodo naši pravni strokovnjaki na voljo za svetovanja, bomo aktivnosti ZSSS predstavili tudi v centru Ljubljane. Na Adamič-Lundrovem nabrežju bomo sindikalni aktivisti oba dneva prisotni s stojnico, na kateri bodo prav vsi zainteresirani lahko dobili krajši nasvet, nam, zastavili vprašanje in spoznali nas in naše delo.«

Lidija Jerkič, predsednica ZSSS: »Pomoč članu, ki se znajde v težavah, je naša največja dolžnost. Poslušati, razumeti, pomagati, vključiti odvetnika, inšpekcijo, sodišče. Izterjati. Pomagati s solidarnostno pomočjo ali samo solidarnostjo. Našim članicam in članom to zagotavljamo vsak dan. Za vse ostale letos ponovno, po celi Sloveniji, odpiramo vrata naših sindikalnih pisarn in širimo solidarnost pred prvim majem, praznikom dela. Veseli bomo vsakega, ne glede na to, ali potrebuje brezplačen strokovni nasvet, pomoč pri svoji težavi ali ima vprašanje o delu ZSSS, sindikatov dejavnosti, območnih ali regijskih organizacij ali pa bi nas rad opozoril na kak problem, na katerega morda sami nismo bili dovolj pozorni.«

Sanja Leban Trojar, izvršna sekretarka ZSSS za izobraževanje in odnose z javnostmi: »Dnevi odprtih vrat so le  ena od številnih aktivnosti, ki jih pripravljamo pred in ob prvem maju, prazniku dela. Letos drugo leto povezujemo in predstavljamo vse aktivnosti, storitve, svetovanja in pomoči, ki jih sindikati ponujamo članicam in članom, ljudem pa dajemo tudi priložnost, da nas osebno spoznajo in karkoli vprašajo. Dnevom odprtih vrat sledi tradicionalna prvomajska proslava v domu sindikatov, kjer bomo nagradili najsrčnejše sindikalistke in sindikaliste ter seveda številne prvomajske prireditve.«